Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Καμμένος στην Κύπρο: «Η κοινή διακήρυξη οδηγεί σε απαράδεκτη συνομοσπονδία»


«Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του», δήλωσε από την Κύπρο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην κοινή διακήρυξη.Η διακήρυξη, υποστήριξε, «οδηγεί σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείρηση και με την Τουρκία των αποθεμάτων του φυσικού αερίου». «Με την Κοινή Διακήρυξη, δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού» τόνισε.

«Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στη διήμερη επίσκεψή του, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο Π.Καμμένος είχε επαφές με κόμματα και προσωπικότητες του νησιού που διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη. Ανάμεσα στους συνομιλητές του ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Λιλλήκας και ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, «για να συμφωνήσουμε σε μία κοινή εθνική γραμμή τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, το αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».