Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Μέρκελ: Ανώτατο κομμουνιστικό στέλεχος της Αν. Γερμανίας


Το βιογραφικό της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ αποδεικνύει ότι ήταν «μια ανωτάτη και προβεβλημένη αξιωματούχος της κομμουνιστικής νεολαίας της Ανατολικής Γερμανίας, υπεύθυνη για προπαγάνδα και πρόκληση ταραχών». Την περιγραφή αυτή έχει κάνει στο παρελθόν ο Όσκαρ Λαφοντέν, πρώην πρόεδρος του αριστερού γερμανικού κόμματος «Die Linke», στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt».

Η κα. Μέρκελ πέραν της κομμουνιστικής νεολαίας ανήκε και στην εφεδρική δύναμη του κομμουνιστικού κόμματος SED της Ανατολικής Γερμανίας απολαμβάνοντας ιδιαίτερα  προνόμια, όπως άλλωστε και όλα τα στελέχη αυτού του κόμματος. Προνόμια τα οποία δεν απολάμβανε ο γερμανικός λαός που βρέθηκε να ζει στα εδάφη της Ανατολικής Γερμανίας  μετά την λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μεταξύ των προνομίων αυτών ήταν το δικαίωμα ταξιδιών στις τότε «καπιταλιστικές» και «δυτικές» χώρες. Η κα. Μέρκελ έκανε χρήση αυτών των προνομίων, ταξιδεύοντας στην τότε Ομοσπονδιακή Γερμανία και σε άλλες δυτικές χώρες. Ουδείς εκ των υπηκόων της  Ανατολικής Γερμανίας είχε αυτό το δικαίωμα, εκτός και αν ήταν ανώτερο ή ανώτατο στέλεχος, και έμπιστο πέραν πάσης αμφιβολίας, του κομμουνιστικού κόμματος SED (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands).
Ως στέλεχος της κομμουνιστικής νεολαίας FDJ (Freie Deutsche Jugend) και υπευθύνου της προπαγάνδας αυτού, η κα. Μέρκελ προφανώς και ήταν μια φανατική συνήγορος του αιματοβαμμένου καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας. Σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα που βασίζεται στην αδικία και καταπίεση υπάρχει πάντα λαϊκή αντίσταση και αντιφρονούντες. Η κα. Μέρκελ ζούσε σε μια χώρα με δικτατορικό πολιτικό σύστημα που εμφανώς καταπίεζε τον λαό και παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα αναμενόταν λοιπόν από αυτήν που ζούσε σε ένα τέτοιο καταπιεστικό σύστημα να ξεσηκωθεί και να διαμαρτυρηθεί, όπως διαμαρτύρεται σήμερα για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στο Αφγανιστάν, στην Λιβύη ή στην Συρία. Το έπραξαν τότε χιλιάδες πολίτες της Ανατολικής Γερμανίας, οι οποίοι φυλακίστηκαν και σκοτώθηκαν για αυτές τους τις διαμαρτυρίες από το στυγνό κομμουνιστικό καθεστώς. Η κα. Μέρκελ ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ή ξεσηκώθηκε εναντίον του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας. Η κα. Μέρκελ απεδέχθη και υποστήριξε αυτό το απάνθρωπο καθεστώς και συνεργάστηκε μαζί του επί υψηλού επιπέδου, προπαγανδίζοντάς το μάλιστα.
Η κα. Μέρκελ ως ένας χαμαιλέων κατάφερε να αναρριχηθεί μετά την διάλυση του σοβιετικού μπλοκ στην ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και να γίνει καγκελάριος από το 2005 έως σήμερα της ενωμένης πλέον Γερμανίας. Ο χαμαιλέων είναι γνωστό ότι προσαρμόζεται στο περιβάλλον με απαράμιλλο τρόπο όσον αφορά την μορφή και το χρώμα, έτσι ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τα πλεονεκτήματά του. Η καγκελάριος Μέρκελ έχει αφομοιώσει πλήρως και επακριβώς αυτή την στρατηγική του χαμαιλέοντα με περισσή τελειότητα από την αρχή της καριέρας της. Αυτή η προσαρμοστικότητά της είναι πραγματικά αξιέπαινη και σημαντική. Όμως για τα έντομα που είναι το κυρίως φαγητό ενός χαμαιλέοντα αυτή η προσαρμοστικότητα αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο. Η αστραπιαία, απαρατήρητη και απροσδόκητη δράση αυτού του ευπροσάρμοστου ερπετού εγκυμονεί κινδύνους για αυτούς που έχει εντοπίσει ως εχθρούς.
Ένα είναι σίγουρο. Εάν τα έντομα είχαν δικαίωμα να επιλέξουν τις συμμαχίες τους, σίγουρα δεν θα επέλεγαν ως σύμμαχο και φίλο τον χαμαιλέοντα. Οι Σαμαροβενιζέλοι προφανώς και δεν έχουν μελετήσει ή ασχοληθεί με την ερπετολογία. Ας το πράξουν πριν την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, όχι επειδή μας ενδιαφέρει το τομάρι τους, αυτό ήδη αποσυντίθεται πολιτικά, αλλά επειδή δεν θέλουμε η χώρα μας να είναι το κυρίως φαγητό.