Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Μαριάς: Δεν ξεπλένει την κυβέρνηση η παραίτηση Μπαλτάκου


Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.
Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο κ. Μαριάς ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης για το «Μπαλτάκος-gate» και την προκήρυξη εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει όμηρος της Χρυσής Αυγής.
Ταυτόχρονα κάλεσε «τα κόμματα του αντιμνημονιακού πατριωτικού δημοκρατικού τόξου να συνυπογράψουν την πρόταση μομφής που θα καταθέσουν οι ΑΝ.ΕΛ. κατά της κυβέρνησης».
«Μόνο με εθνικές εκλογές μπορεί να εκκαθαριστεί το Μπαλτάκος-gate» επεσήμανε ο Νότης Μαριάς.
Αναφερόμενος επίσης στη λειτουργία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ζήτησε να ερευνηθεί ο ρόλος τους και η σχέση τους με μυστικές υπηρεσίες σε ό,τι αφορά τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. παρατήρησε ότι οι ΜΚΟ είναι χρήσιμες, όμως πρέπει να απεξαρτηθούν από το κράτος και να λειτουργούν με βάση τον εθελοντισμό.
Καταλήγοντας, ζήτησε να πέσει άπλετο φως στον τρόπο χρηματοδότησης των ΜΚΟ από τα διάφορα Υπουργεία και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όσοι παραβίασαν την κείμενη νομοθεσία.