Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Τρεις άφραγκοι έγιναν «Ωνάσηδες» με ολόκληρο... χαρέμι!

«Μόνο σε ταινίες γίνονται αυτά» σχολίαζαν οι αστυνομικοί όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης... Απάτη με πιστωτικές κάρτες - κλώνους αποκάλυψαν αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για δύο Αυστραλούς, ηλικίας 35 και 28 ετών, και έναν 24χρονο από το Χονγκ Κονγκ, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, όπως και για παραβάσεις των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικών.
Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι ταξίδευαν σε διάφορες χώρες, όπου με τη χρήση των πλαστών πιστωτικών καρτών διήγαγαν πολυτελή βίο, αγοράζοντας ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες, τον λογαριασμό των οποίων... πλήρωναν τα ανυποψίαστα θύματά τους, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες "χάκαραν" τους υπολογιστές ξενοδοχείου του εξωτερικού, αποκτώντας πρόσβαση σε δεδομένα πιστωτικών καρτών, τα οποία ανήκαν στην πλειονότητά τους σε πολίτες της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, υπέκλεπταν πληροφορίες από εταιρείες σύναψης δανειακών συμβάσεων της Αυστραλίας, τις οποίες χρησιμοποιούσαν προκειμένου να καταρτίσουν τις κάρτες-κλώνους.
Τις τελευταίες μέρες, οι δράστες διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.