Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

EUROSTAT: «Δεν δημοσιεύσαμε εμείς στοιχεία για πλεόνασμα»

Ανώτατο στέλεχος της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας αποκαλύπτει στο NEWSBOMB ότι δεν υπάρχει αναφορά για πλεόνασμα – Το θέμα επιβεβαιώνει και η Wall Street Journal - Η χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat αναφέρει μόνο το έλλειμμα το οποίον υπολογίζεται περίπου στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Πολλά ερωτήματα προκαλεί η διευκρίνηση που έδωσε σε συνομιλία που είχε το NEWSBOMB με ανώτατο στέλεχος της Eurostat και στενό συνεργάτης του επικεφαλής της Βάλτερ Ράντερμάχερ από το Λουξεμβούργο.

Η Eurostat αποκαλύπτει ότι δεν ήταν αυτή που "δημοσιεύει"- ή αλλιώς επικυρώνει- το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας. Όπως είπε στο NEWSBOMB ανώτατο στέλεχος της υπηρεσίας το πλεόνασμα ανακοινώθηκε από το Directorate General for Economic and Financial Affairs που είναι όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Eurostat αποφεύγει επισήμως να δηλώσει την λέξη «επικύρωση» (verify) του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς η ανακοίνωσή του συνεπάγεται μία συμφωνία μεταξύ μόνο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χωρίς την εμπλοκή της Eurostat.
Για ποιο λόγο όμως η Eurostat αποποιείται οποιασδήποτε εμπλοκής μέχρι στιγμής στην επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος;
Για ποιο λόγο η Ελληνική Κυβέρνηση έδωσε στα ΜΜΕ μια ανακοίνωση ως επιβεβαίωσε του πλεονάσματος στην οποία δεν φαίνονται πουθενά τα 3,4 δισ του πλεονάσματος; 
Για ποιον λόγο από το γραφείο του κ. Ράντερμάχερ παραπέμπουν για κάθε σχόλιο επί του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας στο όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Eurostat να κρατά διακριτικές αποστάσεις από την όλη υπόθεση και να δείχνει ότι δεν θέλει να εμπλακεί;
Είναι προφανές πως κάτι δεν πάει καλά, γεγονός που είχαμε πρώτοι αποκαλύψει στο NEWSBOMB απο εχθές νωρίς το πρωί με αποκλειστικό ρεπορτάζ και με τον τίτλο «Πανικός με το πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δισ».
Στο ρεπορτάζ αναφέραμε αναλυτικά ότι «Δεν βγαίνουν οι αριθμοί - Ψάχνουν όλοι οι οικονομολόγοι να μάθουν πώς πιάσαμε αυτό το νούμερο Αν κάποιος επιχειρήσει να υπολογίσει το πώς βγήκε το πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δισ. ευρώ, τότε θα χαθεί σε υπολογισμούς και ...παραδοχές ανάμεσα σε Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ. Όσο και αν προσπαθήσει κάποιος δεν θα βγάλει άκρη, αφού στο τέλος λείπουν 900 εκατ. ευρώ για να «πιάσουμε» τα 3,4 δισ. ευρώ!» Διαβάστε αναλυτικά όλο το χθεσινό ρεπορτάζ του NEWSBOMB εδώ. 

Φαίνεται ότι από πίσω υπάρχει ένα κουβάρι παρασκηνίου, το οποίο αργά ή γρήγορα θα ξεδιπλωθεί, καθώς η επίσημη στάση της Eurostat προκαλεί πολλά ερωτήματα μέχρι στιγμής...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ EUROSTAT
Μια προσεκτική ματιά την χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat που διανεμήθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πουθενά, καμία απολύτως αναφορά για πρωτογεννές πλεόνασμα! Το αντίθετο μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει το έλλειμμα το οποίο αρχικώς υπολογίζεται σε 23 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων αν αφαιρεθούν οι πληρωμές τόκων πέφτει στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ!  (Διαβάστε στο τέλος του άρθρου ολόκληρη την ανακοίνωση της EUROSTAT)
Το θέμα επεσήμανε με δημοσίευμά της και η Wall Street Journal η οποία σε άρθρο της αμφισβητεί το πλεόνασμα, αλλά και τους χειρισμούς της Κομισιόν και της ελληνικής πλευράς.
«Πολλοί θα πουν Ζήτω!!» αναφέρει η WSJ και συνεχίζει «Η Αθήνα έπιασε τους δημοσιονομικούς στόχους της, έπειτα από χρόνια στα οποία αδυνατούσε να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της λιτότητας».